BABS voor jullie burgerlijk huwelijk

Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand
Marion van Merode Balkhuyzen

Een huwelijk is iets speciaals, iets bijzonders. En ieder huwelijk verdient het om een sprookje te zijn. Achter elk aanzoek schuilt een verhaal en jullie verhaal deel ik graag met al jullie geliefden tijdens de huwelijksvoltrekking.

Wat is een burgerlijk huwelijk?

Een burgerlijk huwelijk is hetzelfde als een wettelijk huwelijk,  waarbij jullie elkaar het jawoord.  Samen met een trouwambtenaar (BABS) jullie liefde voor elkaar bezegelen. Een persoonlijk en intiem moment!  

Mocht er behoefte aan zijn kunnen jullie na het wettelijk huwelijk  kiezen voor een kerkelijke inzegening. 

In het sacrament van het huwelijk krijgen man en vrouw Gods liefde om elkaar te kunnen beminnen en ze beloven elkaar om door hun levenslange liefde en trouw levend beeld te worden van Gods liefde. Dat doen ze door hun wederzijdse gave aan elkaar en door het ontvangen van nieuw leven uit Gods hand.

Mijn werkwijze

Een huwelijk is speciaal, bijzonder en persoonlijk. We nemen de tijd om elkaar te leren kennen, we gaan terug naar waar jullie verhaal begon en we werken samen toe naar jullie huwelijk. Maar we genieten vooral ook van de weg naar jullie huwelijk toe, die weg moet net zo bijzonder zijn als de dag zelf.

Bekijk de uitgebreide werkwijze

Kennismaking

Ieder sprookje heeft zijn eigen verhaal wat tot jullie trouwplannen heeft geleidt. En dat wil ik graag van jullie horen!

De voorbereiding

Naast jullie verhaal is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat jullie wensen voor de bruiloft zijn en hoe ik daar aan bij kan dragen.

Nauw contact

De weken voor jullie bruiloft hou ik nauw contact met de weddingplanner om er voor te zorgen dat alles verloopt zoals gepland.

Huwelijksvoltrekking

En dan is het zover! Jullie gaan elkaar het jawoord geven. Dat is het enige waar jullie je druk om hoeven te maken, de rest regel ik.

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?

2018-07-27 Lieve Marion, echt zo erg bedankt voor gisteren, het was boven alle verwachtingen, het was perfect. Je hebt zo mooi gesproken. Jij weet altijd een lach op ons gezicht te toveren. Wij vinden jou een lieverd! Dank je wel voor alles!

Een bruiloft is niet alleen het jawoord

Als trouwambtenaar kom ik op de meest prachtige locaties en tref daar vaak de beste weddingplanners, fotografen en  musici aan. Een goed en strak bruiloft organiseren vergt enorm veel tijd en energie. Graag ben ik jullie helpende hand. Ik breng jullie graag met deze vakmensen in contact.