Trouwen in het buitenland

Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand
Marion van Merode Balkhuyzen

Kun je als Nederlander  wettelijk trouwen in het buitenland.

Deze vraag komt vaak al naar voren in het eerste gesprek bij mij thuis. 

Als Nederlandse buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand kun je in Nederlandse gemeenten een wettig huwelijk voltrekken als die gemeente bereid is een eenmalige benoeming te doen. Er zijn nog genoeg gemeenten in ons land die daar niet aan meewerken. In het buitenland ligt het nog anders, daar heeft een BABS geen enkele bevoegdheid. Een land als Amerika heeft de mogelijkheid om een licentie als wedding officiant aan te vragen, maar dat is een uitzondering. Andere landen kennen deze mogelijkheid helemaal niet. Het enige wat een BABS daar kan doen is ceremonieel verbinden, wat betekent dat het wettig deel in Nederland plaats vindt, of door een plaatselijk bevoegde ambtenaar waarna er een ceremonie plaatsvindt. 

Laat dit absoluut de pret niet bederven want dat betekent ook dat het 2 keer feest is!

Spanje, Ibiza, Toscane, Frankrijk, Florence, Portugal, Parijs of in het mooie Fins Lapland zijn enkele van de vele mogelijkheden voor jullie huwelijk in het buitenland. Ik reis met jullie mee om jullie daar in de echt te verbinden  als jullie ceremoniespreker.

 

Jullie bepalen de locatie, ik regel de rest. Want ieder huwelijk verdient het om een sprookje te zijn!

Mijn werkwijze

Een huwelijk is speciaal, bijzonder en persoonlijk. We nemen de tijd om elkaar te leren kennen, we gaan terug naar waar jullie verhaal begon en we werken samen toe naar jullie huwelijk. Maar we genieten vooral ook van de weg naar jullie huwelijk toe, die weg moet net zo bijzonder zijn als de dag zelf.

Bekijk de uitgebreide werkwijze

Kennismaking

Ieder sprookje heeft zijn eigen verhaal wat tot jullie trouwplannen heeft geleidt. En dat wil ik graag van jullie horen!

De voorbereiding

Naast jullie verhaal is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat jullie wensen voor de bruiloft zijn en hoe ik daar aan bij kan dragen.

Nauw contact

De weken voor jullie bruiloft hou ik nauw contact met de weddingplanner om er voor te zorgen dat alles verloopt zoals gepland.

Huwelijksvoltrekking

En dan is het zover! Jullie gaan elkaar het jawoord geven. Dat is het enige waar jullie je druk om hoeven te maken, de rest regel ik.

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?

Lieve Marion, echt zo erg bedankt voor gisteren, het was boven alle verwachtingen, het was perfect. Je hebt zo mooi gesproken. Wij vinden jou een lieverd! Dank je wel voor alles!

Een bruiloft is niet alleen het jawoord

Als trouwambtenaar kom ik op de meest prachtige locaties en tref daar vaak de beste weddingplanners, fotografen en  musici aan. Een goed en strak bruiloft organiseren vergt enorm veel tijd en energie. Graag ben ik jullie helpende hand. Ik breng jullie graag met deze vakmensen in contact.