BABS voor jullie geregistreerd partnerschap

Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand
Marion van Merode Balkhuyzen

Trouwen of geregistreerd partnerschap.

Dit is het verschil. Je houdt van elkaar en wil graag samen  verder door het leven. Als je dat ook formeel wil vastleggen, sta je voor de keuze: ga je trouwen of kies je voor een geregistreerd partnerschap.

Jullie willen voor altijd bij elkaar zijn, nooit meer zonder de ander. Maar trouwen zien jullie nog als een TE grote stap, dan is een geregistreerd partnerschap een perfecte manier om jullie liefde voor elkaar te bevestigen.

Het is misschien wel geen huwelijk maar de belofte is ook bij een geregistreerd partnerschap van evenveel waarde. Het geregistreerd partnerschap is - net als het huwelijk - een wettelijk geregelde en erkende samenlevingsvorm.

Het verschil met trouwen is dat ten eerste de geregistreerde partners elkaar niet het ja-woord geven. Wettelijk gezien slechts een klein verschil, maar voor partners kan de uitgesproken huwelijksbelofte zeer betekenisvol zijn. Een tweede verschil is dat je een geregistreerd partnerschap op een later moment nog kunt omzetten in een huwelijk, terwijl je de omgekeerde stap niet kunt zetten.

 

Ik hoop dat we snel met elkaar kennis kunnen maken.

Mijn werkwijze

Een huwelijk is speciaal, bijzonder en persoonlijk. We nemen de tijd om elkaar te leren kennen, we gaan terug naar waar jullie verhaal begon en we werken samen toe naar jullie huwelijk. Maar we genieten vooral ook van de weg naar jullie huwelijk toe, die weg moet net zo bijzonder zijn als de dag zelf.

Bekijk de uitgebreide werkwijze

Kennismaking

Ieder sprookje heeft zijn eigen verhaal wat tot jullie trouwplannen heeft geleidt. En dat wil ik graag van jullie horen!

De voorbereiding

Naast jullie verhaal is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat jullie wensen voor de bruiloft zijn en hoe ik daar aan bij kan dragen.

Nauw contact

De weken voor jullie bruiloft hou ik nauw contact met de weddingplanner om er voor te zorgen dat alles verloopt zoals gepland.

Huwelijksvoltrekking

En dan is het zover! Jullie gaan elkaar het jawoord geven. Dat is het enige waar jullie je druk om hoeven te maken, de rest regel ik.

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?

Lieve Marion, echt zo erg bedankt voor gisteren, het was boven alle verwachtingen, het was perfect. Je hebt zo mooi gesproken. Wij vinden jou een lieverd! Dank je wel voor alles!

Een bruiloft is niet alleen het jawoord

Als trouwambtenaar kom ik op de meest prachtige locaties en tref daar vaak de beste weddingplanners, fotografen en  musici aan. Een goed en strak bruiloft organiseren vergt enorm veel tijd en energie. Graag ben ik jullie helpende hand. Ik breng jullie graag met deze vakmensen in contact.