Opnieuw ja! zeggen

Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand
Marion van Merode Balkhuyzen

 

Jullie zijn al getrouwd, maar willen elkaar dolgraag nogmaals het jawoord geven. Dat kan! Ik laat jullie op een mooie manier jullie ceremonie van toen herbeleven, op een door jullie gekozen binnen of buitenlocatie.

Joop en Catrien Keyzer gingen jullie voor . Op 4 augustus 1958 getrouwd en op 4 augustus 2018 hebben zij in het Beatrixpark in Breda hun ceremonie herbevestigd. Totaal onverwachts, na een indrukwekkende rit in een tuk tuk door de Bredase binnenstad met als eindpunt het park. De 80 jarige Joop en Catrien konden hun ogen en oren niet geloven want aan alles was gedacht. Opgetuigd prieel, trouwakte, ringen, bruidsboeket, en trouwambtenaar (ik). Tijdens de intake met de kinderen werd duidelijk dat zij niet overal een antwoord op hadden. Heeft Joop zijn Catrien ten huwelijk gevraagd? Om daar toch een antwoord op te krijgen heb ik een aantal van deze onbeantwoorde vragen verwerkt in mijn speech. Hilarisch en tegelijk emotioneel. Mijn speech afgesloten met: lieve Joop en Catrien, de liefde is na 60 jaar nog altijd aanwezig en wij (daggasten) zouden heel graag weten hoe je dat doet? Joop stond vervolgens op en vertelde een geweldig verhaal. De key- word om een huwelijk in stand te houden is wederzijds respect. Op de klanken van Tina Turner werd deze memorabele ceremonie afgesloten en waagden Joop en Catrien zich zelfs op de dansvloer. Joop en Catrien, dank voor jullie liefde en wijze woorden.  Wil jij jouw ouders ook verrassen? Aarzel niet, ik help jullie graag op weg.

Wat is een herbevestiging

Tijdens een herbevestigingsceremonie (renewal of vows) neem ik jullie mee terug in de tijd, terug naar de eerste keer dat jullie ja zeiden tegen elkaar en alles wat er in de tussentijd is gebeurd. 

We kunnen iedere mijlpaal herbeleven, van een 1 jarig huwelijk (katoenen bruiloft) tot aan een 60 jarig huwelijk (diamanten bruiloft)  Ik bespreek graag alle mogelijkheden met jullie.

Mijn werkwijze

Een huwelijk is speciaal, bijzonder en persoonlijk. We nemen de tijd om elkaar te leren kennen, we gaan terug naar waar jullie verhaal begon en we werken samen toe naar jullie huwelijk. Maar we genieten vooral ook van de weg naar jullie huwelijk toe, die weg moet net zo bijzonder zijn als de dag zelf.

Bekijk de uitgebreide werkwijze

Kennismaking

Ieder sprookje heeft zijn eigen verhaal wat tot jullie trouwplannen heeft geleidt. En dat wil ik graag van jullie horen!

De voorbereiding

Naast jullie verhaal is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat jullie wensen voor de bruiloft zijn en hoe ik daar aan bij kan dragen.

Nauw contact

De weken voor jullie bruiloft hou ik nauw contact met de weddingplanner om er voor te zorgen dat alles verloopt zoals gepland.

Huwelijksvoltrekking

En dan is het zover! Jullie gaan elkaar het jawoord geven. Dat is het enige waar jullie je druk om hoeven te maken, de rest regel ik.

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?

Lieve Marion, echt zo erg bedankt voor gisteren, het was boven alle verwachtingen, het was perfect. Je hebt zo mooi gesproken. Wij vinden jou een lieverd! Dank je wel voor alles!

Een bruiloft is niet alleen het jawoord

Als trouwambtenaar kom ik op de meest prachtige locaties en tref daar vaak de beste weddingplanners, fotografen en  musici aan. Een goed en strak bruiloft organiseren vergt enorm veel tijd en energie. Graag ben ik jullie helpende hand. Ik breng jullie graag met deze vakmensen in contact.